Ünlü akapella grubu Take 6’in Türkiye’de konser vereceğini duyunca çok heyecanlanmıştım. Bu sene 25.yılını kutlayan 10 Grammy sahibi grubu canlı dinlemek güzel olur diye düşündüm ve 12 Kasım’da Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’ndeki konserlerine gittik.

Ana Tiyatro

Keyifli performansları ile Take 6’i anlatmaya başlamadan önce ilk defa gittiğim Zorlu Center PSM‘den bahsetmeliyim. Zira bu çok amaçlı sanat merkezini oldukça beğendim. Basına sadece AVM açılışıyla yansımış gibi gözükse de Zorlu Center projesi kapsamında yer alan 50.000 m2 kapalı alana sahip sanat merkezi, İstanbul’un sanat hayatına oldukça önemli teknik özelliklere sahip 2 sahne kazandırmış durumda.

Bunlardan; 2262 kişilik kapasitesi bulunan, dünyanın en gelişmiş sahneleri arasında yerini alan Ana Tiyatro, önümüzdeki aylarda çok iyi sanatçıların ve grupların performanslarına ev sahipliği yapacak. Akustik özellikleri ile iddialı olan sahnede şu ana kadar dünyada 14 milyon seyirciye ulaşan Jersey Boys Müzikali Kasın ayında, dünyanın en çok sergilenen eserlerinden biri olan ve  Moskova Klasik Bale’si tarafından sergilenecek olan Fındıkkıran Balesi Aralık ayında, Brodway’in en uzun soluklu müzikali Cats ise Ocak ayında sahnelecek performanslar arasında.

Bizim konseri izlediğimiz sahne olan Drama Sahnesi ise Ana Tiyatro’nun küçük bir versiyonu olarak tasarlanmış ve 783 koltuk kapasitesine sahip. İzlediğimiz konser özellikle akapella performanslara dayalı olması nedeniyle sesin daha da ön plana çıktığı bir işti. Ses sistemi gerçekten çok başarılıydı, grubu büyük bir keyifle dinledik. Ayrıca salonda bulunan özel havalandırma sistemi sayesinde bunalmadan, rahat iki saat geçirdik.

Özellikle akustik konserler ve tiyatrolara ev sahipliği yapacak bu sahnede bütün sezon sahnelenecek Sadri Alışık Tiyatrosu oyunları dışında Grammy ödüllü caz vokalisti Luciana Souza Kasım ayında, Arap müziği üzerine Fransız sözleri ile değişik bir müzik anlayışı geliştirip henüz 28 yaşında kalabalık bir hayran kitlesi edinen Riff Cohen ise Aralık ayında yerini alacaklar arasında.

İki büyük sahne haricinde 112 kişilik Stüdyo ve 250 kişilik VIP Salonu bulunan merkezin büyük fuaye alanı sergi bölümünde ise 14 Kasım -16 Aralık tarihleri arasında Art ON Sanat Galerisi’nin  Kemal Seyhan “41 Metre” adlı sergisi kapsamındaki eserler sergileniyor olacak.

Ben öne çıkan bazı etkinlikleri paylaştım fakat yeni açılmış olmasına karşın önümüzdeki aylar için dolu dolu bir programı olan  Zorlu Center PSM etkinlik takvimine bir göz atın derim.

httpv://www.youtube.com/watch?v=bRvDXhdJ1oc

take_6_color_croppedGelelim Take 6’in yüksek enerjisine ve performansına: Tarihte en çok ödül alan vokal grubu olan Take 6, adından anlaşılacağı üzere 6 kişiden (Claude McKnight, Mark Kibble, Joel Kibble, Dave Thomas, Alvin Chea ve Khristian Dentley) oluşuyor.

The Gentleman’s Estate Quartet adıyla 1980 yılında kurulan ve 87 yılında WarnerBros ile anlaşma imzalayarak Take 6 adını alan grup, henüz 88 yılında ilk iki Grammy ödülünü kucaklamış. 25 yıllık dönemlerinde 10 Grammy, 10 Dove ve 1 Soul Train ödülü olan Take6 kadrosunda bunca zamanda sadece iki değişiklik olmuş. Bunlardan Khristian Dentley ekibin en genç ve son üyesi.

Ekibe 2011 yılında katılan ve solo albümü bulunan Dentley, enerjisi ve taklitleriyle salonu çokça coşturdu. Müzik yaparken eğlenmeleri ve çoşkuları ile  biz seyircileri de eğlendiren, ayrıca akapella söylediklerinden onlar müzik yaparken çoğu şarkıda ritmi seyircilere tutturan grubun en sevdiğim performansı ise  Stand By Me yorumları oldu.

Müzikleri yanında şarkı aralarındaki esprileri ve sempatik danslarıyla da pek beğendiğimiz Take 6, aşağıdaki videodaki gibi telefonlarımızı çıkartıp facebook sayfalarını beğenmemizi istedi. Sonrasında sahnede sık sık fotoğraf çektiler. Bunca yıl geçmesine rağmen kendilerini yenilemeleri ve enerjilerini korumaları müthiş!

Her şarkıları sonrasında büyük alkış alan ve bir bis yapan grup umarım tekrar gelir. Daha kalabalık bir arkadaş grubuyla gidip yeniden dinlemeyi çok isterim. O zamana kadar youtube ile idare edeceğim =)

httpv://www.youtube.com/watch?v=fRWL07wKxok